Ексачальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Наумов вийшов на свободу в Сербії і чекає розгляду апеляції

Колишній начальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов, засуджений судом першої інстанції в Сербії за відмивання грошей, на початку грудня вийшов з-під варти і чекає на рішення апеляції. Про це з посиланням на інформацію Вищого суду міста Ниш (Сербія) пише "Радіо Свобода" 3 січня.

"Це Балканській службі Радіо Свобода підтвердили 3 січня у Вищому суді Ниша, який наприкінці вересня визнав Наумова винним. Процедура апеляції у цій справі наразі триває в Апеляційному суді в Ниші. Як йдеться у відповіді суду, станом на 4 грудня 2023 року Наумов вже не перебував під вартою", - сказано в повідомленні.

"Рішенням суду від 4 грудня обвинуваченому заборонено залишати місце проживання, йому заборонено залишати територію Республіки Сербія без дозволу суду і конфісковано проїзний документ", - цитує видання заяву суду.

Зазначається, що у жовтні 2023 року Апеляційний суд у Ниші підтвердив рішення Вищого суду першої інстанції, який відмовив в екстрадиції Наумова в Україну. Це рішення юридично закріпило попередні судові вироки в Сербії щодо невидачі Наумова на запит України.

Цей запит надійшов від України до Сербії в середині жовтня 2022 року. В Україні Наумову повідомили про дві підозри – "у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, у зловживанні владою або службовим становищем" і в шахрайстві й завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 млн гривень. 6 липня Вищий суд у Ниші відхилив запит України, а Апеляційний суд підтвердив це рішення 29 вересня.

Сам Наумов виступав проти своєї екстрадиції в Україну, стверджуючи, що в такому випадку його безпека нібито буде під загрозою.

Раніше повідомлялось, що в Сербії суд остаточно відмовив у екстрадиції ексгенерала СБУ Наумова

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті