Екс-заступник секретаря РНБО координував інформдиверсії Шуфрича проти України - СБУ

Служба безпеки зібрала нові докази державної зради з боку колишнього заступника секретаря РНБО України Володимира Сівковича, який причетний до штучних дискредитацій вищого військово-політичного керівництва України. Про це повідомляє СБУ у Телеграм 1 грудня.

"Для цього він залучав до співпраці відомих політиків у Києві, серед них – Нестор Шуфрич, який підозрюється у державній зраді. Саме він був одним з основних "спікерів", який за координації Сівковича оприлюднював кремлівські наративи під час виступів у телеефірах та на сторінках інтернет-видань", - зазначається у повідомленні.

СБУ встановило, що поплічники Сівковича "розганяли" фейкові повідомлення про внутрішню обстановку в Україні, а також московські "тези" щодо "безальтернативності" проросійського вектора у зовнішній політиці.

Щоб уникнути правосуддя у 2014 році за спроби силового розгону Майдану, Сівкович виїхав до москви, де розпочав організовувати масовані інформдиверсії проти державної безпеки України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Сівковичу про підозру у державній зраді, вчиненою за попередньою змовою групою осіб.

Раніше Сівкович отримав підозру у держзраді за шпигунство.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті