У держзраді за шпигунство підозрюється Володимир Сівкович, екс-заступник секретаря РНБО – ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Володимиру Сівковичу та трьом співробітникам ФСБ РФ за шпигунство. Про це повідомляється на сайті відомства 23 липня.

"ДБР повідомило про підозру у держзраді Володимиру Сівковичу та трьом співробітникам ФСБ РФ за шпигунство", – сказано в повідомленні.

Як уточнюється в повідомленні, слідство встановило, що 5-а служба федеральної служби безпеки росії утворила злочинну організацію для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Очолив її начальник 9 ("українського") управління департаменту оперативної інформації 5-ої служби ФСБ росії Ігор Чумаков. До її складу входили співробітники ФСБ, у тому числі Олександр Чуліндін, Марина Тєрєнтьєва та представники інших державних органів країни-агресора.

"Залучили фесбешники до своєї протиправної діяльності й представників колишньої влади в Україні, які у 2014 році "перебрались" до москви, зокрема Володимира Сівковича", – сказано в повідомленні ДБР.

Уточнюється, що до злочинної групи входив екс-начальник ГУ СБУ в Криму Олег Кулініч, який у свою чергу залучив до групи інших громадян України.

Як сказано в повідомленні, Володимир Сівкович координував роботу з українською частиною угруповання, яка збирала та передавала представникам РФ відомості, що становлять державну таємницю, а також намагалась впливати на кадрові рішення в органах безпеки України.

Підкреслюється, що для прикриття колишній заступник секретаря РНБО створив у москві "політичний офіс", працівники якого начебто займались суспільно-політичною діяльністю, а насправді проводили розвідувально-підривну діяльністю проти України. Вони залучали до негласного співробітництва осіб, які мають розвідувальні можливості на території України та спроможні надавати допомогу працівникам ФСБ.

"Володимиру Сівковичу повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), а співробітникам 5-ї служби фсб Ігорю Чумакову, Олександру Чуліндіну та Марині Тєрєнтьєвій за ч. 1 ст. 114. (шпигунство)", – повідомляє ДБР.

Раніше повідомлялось, що суд заарештував запідозреного у співпраці з РФ колишнього начальника управління СБУ у Криму Олега Кулініча.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті