Екс-прокурор, який "здавав" ворогу позиції ЗСУ на Миколаївщині, отримав довічне увʼязнення

За матеріалами СБУ довічний термін ув’язнення отримав прокурор, який «здавав» ворогу позиції ЗСУ на Миколаївщині. Про це повідомила пресслужба відомства.

"На основі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки України колишній керівник Миколаївської окружної прокуратури засуджений до довічного позбавлення волі", - йдеться у повідомленні. 

За публічного обвинувачення прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону його визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Як свідчать матеріали слідства, екскерівник Миколаївської окружної прокуратури співпрацював із представниками силових структур рф. Для цього використовував посередника, щоб «відвести сліди від себе».

За наявними даними, він передавав інформацію про: оперативну обстановку у Миколаєві та області; загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місця їх утримання; результати обстрілів Миколаєва; добові паролі на блокпости на території області тощо.

"Щоб задокументувати зрадника, СБУ провела спецоперацію, в тому числі з імітації злочину. Через підставну особу українська спецслужба передала фігуранту імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ. Через декілька днів ці списки уже було зафіксовано у представника РФ, за яким також стежила СБУ", - розповіли у спецслужбі. 

У результаті обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флеш-носії, які містять докази його протиправної діяльності. 

Наразі суд призначив йому покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті