Джонсон упевнений: український народ переможе, а британці впораються з енергетичною кризою

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон звернувся до британців зі сторінок Mail on Sunday, закликавши бути готовим до наслідків енергетичної кризи та висловивши впевненість у перемозі України, вторгнення якої спровокувало цю кризу. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Найближчі місяці будуть важкими - "можливо, дуже важкими", пише Джонсон, рахунки за електроенергію будуть "приголомшливими", а вартість опалення будинків багатьох уже зараз лякає: "І все ж таки я як ніколи впевнений, що ми пройдемо цей шлях і що Британія стане сильнішою і процвітаючою".

За його словами, раніше країні вдалося впоратися зі зростанням світових цін, викликаним наслідками Covid - проте ніхто не міг передбачити "жорстокий та ірраціональний" напад на Україну, "на ні в чому не винну європейську країну". "Саме варварське вторгнення Путіна налякало енергетичні ринки", - констатує британський прем'єр.

Він визнає, що "війна Путіна дорого обходиться британським споживачам": "Ваш рахунок за електроенергію подвоюється. Боюся, Путін це знає. Йому це подобається". Проте, на думку Джонсона, росія не зможе змусити зняти санкції та "клянчити російську нафту і газ", а також підштовхувати українців до укладання угоди з тираном у кремлі.

"У цьому жорстокому армрестлінгу український народ може перемогти і переможе. Так буде і з Британією", - проголосив прем'єр, який готується піти у відставку, який за час російського вторгнення кілька разів відвідав Київ.

З кожним місяцем позиції путіна слабшають, вважає Джонсон: "Його здатність залякувати та шантажувати зменшується. А позиції Британії зміцнюватимуться".

Перерахувавши заходи підтримки, яку надає влада британцям, а також кроки щодо відмови від російських енергоносіїв, автор наприкінці своєї великої статті приходить до висновку, що Британія має продовжувати підтримувати українців, чиї військові успіхи він називає чудовими. І закликає Захід подвоїти підтримку.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті