Диктатор путін запевнив главу Міноборони КНР, що у них розгортається "успішна та різнопланова" співпраця

Російський диктатор путін увечері 16 квітня – як випливає з повідомлень Кремля та російських державних інформагентств – зустрівся з міністром оборони Китаю Лі Шанфу, який прибув до РФ з візитом. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Це перша закордонна подорож китайського міністра після його вступу на посаду. Раніше Міноборони РФ повідомляло, що візит триватиме з 16 до 18 квітня. Про зустріч Лі Шанфу з путіним заздалегідь не повідомлялося, анонсувалася лише його зустріч із міністром оборони Сергієм Шойгу. Шойгу був присутній на переговорах путіна з китайським міністром, які пройшли у Кремлі.

У своїй вступній промові путін назвав взаємодію Москви і Пекіна у військовій сфері "успішною і різноплановою", зазначивши, що військові відомства двох країн "регулярно обмінюються інформацією та проводять спільні навчання".

Лі Шанфу повторив тезу голови КНР Сі Цзіньпіна про те, що відносини росії та Китаю "перевершують військово-політичні союзи часів холодної війни", але при цьому не спрямовані проти інших країн.

Якісь подробиці того, що обговорювалося на зустрічі, невідомі.

У повідомленні нагадується, що зустріч путіна з міністром оборони Китаю пройшла через кілька тижнів після візиту до Москви китайського лідера Сі Цзіньпіна. На переговорах путіна і Сі обговорювалася, зокрема, війна в Україні - причому путін після їх завершення сказав, що росія підтримує багато пунктів так званого китайського мирного плану.

Лі Шанфу, будучи головою одного з управлінь Міноборони Китаю, раніше був внесений до санкційного списку США - підставою для цього стала військова співпраця китайської армії з Москвою.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті