Диктатор путін запевнив главу Міноборони КНР, що у них розгортається "успішна та різнопланова" співпраця

Російський диктатор путін увечері 16 квітня – як випливає з повідомлень Кремля та російських державних інформагентств – зустрівся з міністром оборони Китаю Лі Шанфу, який прибув до РФ з візитом. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Це перша закордонна подорож китайського міністра після його вступу на посаду. Раніше Міноборони РФ повідомляло, що візит триватиме з 16 до 18 квітня. Про зустріч Лі Шанфу з путіним заздалегідь не повідомлялося, анонсувалася лише його зустріч із міністром оборони Сергієм Шойгу. Шойгу був присутній на переговорах путіна з китайським міністром, які пройшли у Кремлі.

У своїй вступній промові путін назвав взаємодію Москви і Пекіна у військовій сфері "успішною і різноплановою", зазначивши, що військові відомства двох країн "регулярно обмінюються інформацією та проводять спільні навчання".

Лі Шанфу повторив тезу голови КНР Сі Цзіньпіна про те, що відносини росії та Китаю "перевершують військово-політичні союзи часів холодної війни", але при цьому не спрямовані проти інших країн.

Якісь подробиці того, що обговорювалося на зустрічі, невідомі.

У повідомленні нагадується, що зустріч путіна з міністром оборони Китаю пройшла через кілька тижнів після візиту до Москви китайського лідера Сі Цзіньпіна. На переговорах путіна і Сі обговорювалася, зокрема, війна в Україні - причому путін після їх завершення сказав, що росія підтримує багато пунктів так званого китайського мирного плану.

Лі Шанфу, будучи головою одного з управлінь Міноборони Китаю, раніше був внесений до санкційного списку США - підставою для цього стала військова співпраця китайської армії з Москвою.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті