Двох колишніх чиновників-комунальників з Луганщини викрито на співпраці з ворогом – СБУ

СБУ викрила на співпраці з ворогом двох колишніх чиновників з Луганської області. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях на своїй сторінці у Facebook 8 лютого.

"СБУ задокументувала дії ще двох колаборантів з Луганщини. Обидва пособники ворога є колишніми українськими чиновниками, які зробили життєвий вибір на користь співпраці з окупантами, – сказано в повідомленні. – Загарбники призначили їх на керівні посади у сфері ЖКГ".

Уточнюється, що колишня очільниця відділу розвитку інфраструктури, житлово-комунального господарства і будівництва Кремінської міської ради залишилася в окупованому місті та погодилася увійти до складу "адміністрації" міста, аби зберегти посаду. Окупанти призначили її "начальником управления ЖКХ, восстановления, градостроительства, чрезвычайных ситуаций, гражданской защиты населения администрации Кременского района ЛНР".

Зазначається, що мешканець Марківки, який раніше працював у селищній раді головним спеціалістом, тепер керує "отделом коммунального хозяйства администрации Марковского района ЛНР". Цей "орган влади" незаконно створено окупантами у Старобільському районі Луганської області.

Наразі правопорушники працюють на наданих ворогом посадах, створюючи видимість того, що "руський мир" захоплює українські території задля "відновлення", "містобудування" і "благоустрою".

Підкреслюється, що СБУ повідомила їм про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що колаборанту з Рубіжного, ексдепутату міськради Сімоненку оголошено про підозру.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті