Двоє бойовиків "ДНР" потрапили в полон до ЗСУ та предстануть перед судом (ФОТО)

За матеріалами СБУ судитимуть двох бойовиків НЗФ з Донеччини, які потрапили в полон у жовтні поточного року. Про це повідомило 3-є управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях на своїй сторінці у Facebook 8 грудня.

"Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази щодо злочинів двох бойовиків російсько-гібридних військ, – сказано в повідомленні. – Обидва – мешканці Донеччини – в 2014 році добровільно приєдналися до лав незаконних збройних формувань та брали участь у збройному опорі Силам спротиву".

Підкреслюється, що один із зрадників воював у полку спецпризначення "Оплот" терористичної організації "ДНР" на посаді кулеметника. Зловмисник чергував на блок-постах і брав участь у бойових діях проти українських військових в Докучаєвську та селищі Ясне Донецької області.

Інший бойовик виконував функції помічника гранатометника та заступника командира бойової машини в "3 окремій моторстрілецькій бригаді 1 армійського корпусу ДНР". Його підрозділ дислокувався в одній із шкіл окупованого Єнакієвого. На ворожих позиціях неподалік селищ Лозове, Михайлівка, Широка Балка та Зайцевого бойовик здійснював контроль за місцевістю та спостерігав за переміщеннями ЗСУ на лінії фронту.

Зазначається, що у жовтні під час бойового зіткнення неподалік Новобахмутівки військовослужбовці Збройних сил України взяли загарбників в полон.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили бойовикам про підозру за:

- ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недорканність Україїни);

- ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);

- ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Матеріали досудових розслідувань скеровані до суду для розгляду по суті.

Раніше повідомлялось, що служителя УПЦ МП засуджено на 12 років за здачу позицій ЗСУ у Луганській області.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті