Дуда розповів, що буде з Білоруссю, якщо Лукашенко відправить армію до України

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Лукашенко намагається не дати путіну відправити армію Білорусі до України, оскільки це означатиме кінець режиму самопроголошеного президента. Про це він сказав у інтерв'ю Наталії Мосейчук.

"Немає сумнівів, що Лукашенко десь намагається уникнути того, щоб Путін змусив його допустити білоруську армію в Україну, вступити у відкритий бій проти України, тому що, по-перше, це означало б смерть для багатьох білорусів, які не мають бойового досвіду і раптово, погано озброєні, зіткнулися б з українцями, які воюють вже багато років і які дуже рішуче налаштовані захищати свою батьківщину", - сказав президент Польщі.

Дуда зазначив, що білоруси не хочуть воювати з українцями, тому якщо Лукашенко спробує відправити білоруську армію на війну з Україною, "це означатиме для нього остаточний кінець".

"Тому що нація практично, на мою думку, тоді піде проти нього у повному складі. Ситуація може виявитися абсолютно некерованою для нього", - підкреслив президент.

Дуда зазначив, що зараз Лукашенко контролює білорусів за допомогою терору, "але всього цього може виявитися недостатньо, якщо він змусить людей йти і проливати кров за справу, яку вони вважають ганебною".

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зізнався, що напад на Україну стався з Білорусі і пригрозив "найжорстокішою відповіддю" 

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті