Дрон окупантів атакував автівку шведських журналістів у Запорізькій області

Російські окупанти дроном атакували автомобіль знімальної групи шведського телеканалу TV4 у Запорізькій області. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на TV4 та речника МЗС України Олега Ніколенка. 

Як повідомляється, загарбники атакували телевізійників об 11:30 у вівторок, 19 вересня. Внаслідок атаки репортер Йоган Фредрікссон та фотограф Даніель Здольсек не постраждали. На щастя, вони вийшли з авто до моменту удару.

"Цього разу нам пощастило. Російський ударний безпілотник врізався прямо в задні двері нашого авто, на щастя, в машині нікого не було", - зазначив журналіст.

Внаслідок удару поранення отримали український продюсер Олександр Павлов, а також двоє українських поліцейських. Автомобіль та обладнання знімальної групи було повністю знищене.

Іноземні журналісти планували знімати матеріал про український контрнаступ. Поїздка у Запорізьку область була погоджена з поліцією. Команда TV4 пройшла кілька навчальних курсів з безпеки, а кореспондент Йоган Фредрікссон вже понад 30 років висвітлює події з гарячих точок.

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон відреагував на інцидент, назвавши його "жахливим".

"Це підкреслює, що війна постійно зачіпає людей, які є абсолютно цивільними, і які перебувають там з інших причин. Я припускаю, що буде дуже ретельно розслідувано, що за цим стоїть", - сказав він.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи атаку росіян на шведських журналістів, заявив, що Україна засуджує атаку росії.

"Усі мали чіткі позначки PRESS. Це ще один військовий злочин Росії проти журналістів", - зазначив Ніколенко.  

Як повідомлялося, 17 вересня окупанти здійснили 90 ударів по 21 населеному пункту Запорізької області. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті