Довічне ув'язнення за визнання "ЛДНР" загрожує 59 депутатам Держдуми РФ

Ще 59 депутатів Держдуми РФ можуть отримати довічне ув'язнення за визнання так званих "ЛДНР". Про це 9 травня повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази на ще 59 депутатів державної думи РФ, які сприяли розв'язанню повномасштабної війни проти України. 15 лютого минулого року вони проголосували за постанову про звернення до президента РФ із проханням визнати "незалежність" тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей", - повідомили у відомстві.

У підсумку 21 лютого путін підписав відповідні укази. А наступного дня російські депутати підтримали ратифікацію "договору про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу" між країною-агресором і терористичними організаціями "ЛДНР".

"Тим самим російські депутати сприяли реалізації кремлівського плану зі спроб захоплення нашої держави", - додали в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за частиною 3 статті 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Їм загрожує до 15 років в'язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ оголосила про підозру депутату Держдуми РФ Водолацькому, який віддавав накази обстрілювати позиції ЗСУ.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті