Домовленість зі США не бити по РФ із західної зброї не поширюється на окуповані території - Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що домовленість не використовувати західну зброю для ударів по території росії не поширюється на тимчасово окуповані території України. Про це Резніков повідомив у інтерв'ю Голосу Америки.

"У нас є домовленості зі Сполученими Штатами, що ми не будемо використовувати зброю, надану нам США та партнерами, по території Російської Федерації. Але якщо ми сьогодні говоримо про деокупацію тимчасово окупованих територій України, де знаходиться ворог, то, відповідно, у нас таких обмежень нема", - сказав Резніков.

Водночас він висловив сподівання, що Україна врешті отримає ATACMS для реактивних систем залпового вогню HIMARS ракети ATACMS, які здатні вражати цілі на відстані 150-300 км.

"Маю надію, що буде ухвалене політичне рішення щодо ракет ATACMS, які дадуть дуже багато позитиву на полі бою для України та всього цивілізованого світу, як HIMARS вже змінили дуже сильно картинку бою", - зазначив Резніков.

Нагадаємо, 17 серпня Олексій Резніков також заявив, що наразі відбувається мобілізація фахівців конкретних спеціальностей.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті