До зими ППО України буде посилена. Готується такий захист, "який ніхто у світі досі не робив" - Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до зими ППО України буде посилена, аби захистити енергетичну інфраструктуру, і що Україна готує такий захист, "якого ніхто у світі досі не робив". Про це він повідомив на форумі "Майбутнє української енергетики" 27 вересня, пише "Урядовий портал".

"Україна сьогодні має значно більшу кількість і потужність систем ППО. Минулого року не було ні Patriot, ні NASAMS, ні IRIS-T, ні SAMP-T, ні багатьох інших систем. Наша ППО стала ще більш комплексною і досвідченою. Продовжуємо працювати над її розвитком. До зими вона буде ще міцнішою, ще сильнішою й ефективнішою", - сказав Шмигаль.

Він також заявив, що енергетики продовжують ремонтувати критичну інфраструктуру, а до опалювального сезону країна готує такі проєкти захисту, "які ніхто у світі досі не робив", і наголосив, що триваєробота над децентралізацією енергосистеми.

Раніше Шмигаль заявив, що Україна спрямує на оборону 2 трильойни гривень.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті