До суду скеровано обвинувальний акт проти генерала РФ, який наказував обстрілювати міста Луганщини

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно генерал-лейтенанта РФ, який очолив окупаційну армію так званої "ЛНР". Про це повідомили ни сайті Офісу генпрокурора України 16 жовтня.

"Йому інкриміновано вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, і ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України)", - сказано в повідомленні.

З початком повномасштабного російського вторгнення генерал-майора зс рф призначено керувати так званим "2-им армійським корпусом народної міліції ЛНР". Обвинувачений безпосередньо віддавав накази бійцям "ЛНР" під час боїв за Рубіжне, Кремінну, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та інші населені пункти Луганщини. Під його командуванням ворожі війська наносили масовані удари із застосуванням авіації, броньованої техніки та іншого важкого озброєння по об’єктам критичної інфраструктури регіону та житлу цивільного населення.

"Це призвело до загибелі та травмування мирних жителів, у тому числі дітей, знищення об’єктів житлового фонду, майна та інфраструктури. Такі методи заборонені нормами міжнародного гуманітарного права та свідчать про ведення агресивної війни на території України", - йдеться в повідомленні.

За успішне виконання наказів керівництва РФ під час так званої "спецоперації" на сході України йому присвоєно звання "героя росії", "героя ЛНР", генерал-лейтенанта, також нагороджено "орденом Ахмата Кадирова".

Зазначається, що йому загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що друг путіна Чемезов, який оптом постачає "Кинджали" й іншу зброю для ударів по Україні, отримав підозру від СБУ.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті