До обрання нового спікера Палата представників США не може голосувати закони - посол України

До обрання нового спікера Палата представників США не може голосувати закони, однак уся інша робота, зокрема в комітетах, триває. Про це повідомила у Фейсбук посол України в США Оксана Маркарова 4 жовтня..

"Палата представників оголосила, що завершила сесійний тиждень і планує повернутися до роботи не раніше наступного вівторка. До цього часу буде йти жваве обговорення потенційних кандидатів, а самі кандидати будуть проводити закриті дискусії і тестувати рівень підтримки. Багато імен вже активно обговорюють - від традиційно в таких випадках лідера більшості Скаліза, який є наступним у партійній ієрархії після спікера (Кевіна Маккарті, усунутого з посади голосуванням у вівторок, - ІФ-У), до багатьох інших імен, однак поки кандидат чи кандидати не будуть публічно висунуті, обговорювати це зарано", - написала посол.

За словами Маркарової, з переважною більшістю імен, що звучать, та їхніми командами в України побудовано хороший конструктивний діалог.

"Ми ж у посольстві України в США продовжуємо активну роботу і з кокусами, і комітетами, і окремими конгресменами і, звичайно, з Сенатом над обговоренням наших потреб і можливих рішень щодо наступного пакету допомоги Україні.", - зазначила вона.

Як повідомлялося, уперше в історії США Палата представників проголосувала за відставку спікера

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті