До Києва завітає паризький The Theatre du Soleil: проведе майстр-класи для акторів

З 23 березня по 5 квітня 2023 року у Києві французька режисерка театру і кіно, драматургиня і сценаристка Аріан Мнушкін та 15 акторів всесвітньовідомого паризького "Театру дю Солей" (The Theatre du Soleil) безкоштовно проведуть авторські воркшопи з акторської майстерності. Про це повідомляє Національна спілка театральних діячів України.

Французи прагнуть поділитися власним досвідом, який вже отримали актори у Великобританії, Швеції, Індії, Чилі та інших країнах світу, а також підтримати українців у цей складний час.

Школа проводиться за ініціативи "Театру дю Солей" у партнерстві з Національною спілкою театральних діячів України з метою підтримки і солідарності з українськими діячами театру, які працюють в умовах військового часу. До Києва вперше від часу повномасштабного вторгнення росії приїздить настільки велика іноземна театральна трупа.

У події братимуть участь 100 учасників – українських акторів, студентів, аматорів, які були відібрані за попередньою реєстрацією. Заняття відбуватимуться щодня у Київській опері – Театрі опери і балету для дітей та юнацтва.

Аріан Мнушкін – французька режисерка, яка у 1964 році заснувала авангардний сценічний ансамбль «Театр дю Солей» (Théâtre du Soleil). Є першою лавреаткою Премії Європи (1987), Премії Мольєра (2000, 2010, 2018), Премії Ібсена (2009), Премії Гете (2017) та інших. Режисерський метод Аріан Мнушкін ґрунтується на засадах фізичного театру та імпровізації. Кочова школа Аріан Мнушкін була заснована у 2014 році і побувала в різних куточках світу.

«Театр дю Солей» часто називають політичним театром, оскільки його постановки піднімають актуальні соціально-політичні питання. Це – театр-школа, орієнтований на молодь, важливим тут є навчання молодих членів колективу та навчання молодих глядачів, які постійно поповнюють аудиторію театру. Він об'єднує близько сотні людей різних професій. Але це не тільки школа для акторів, а й школа життя, де театр не може існувати поза суспільством і наголошує на відповідальності кожного у цьому світі.

«Театр дю Солей» з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну збирає гроші для підтримки українських діячів театру, в березні 2022 року вони передали 18 тис. євро Івано-Франківському національному драматичному театру ім. Івана Франка на розвиток гуманітарного центру.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті