До Конгресу США внесли законопроєкт про передачу Україні конфіскованих активів РФ

Законопроєкт, що дає змогу використовувати конфісковані російські активи для допомоги Україні, представили 15 червня в Конгресі США. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення до українців.

"Найвагоміший міжнародний крок за сьогодні – це зареєстрований у Сполучених Штатах законопроєкт про конфіскацію та передачу нашій країні як репарацій активів російської держави-терориста. Я дякую сенаторам США за потужну двопартійну підтримку цього питання про справедливість для України та всіх жертв російського терору", - зазначив президент.

Він наголосив, що російський панівний клас готовий витрачати людські життя сотнями тисяч, а от гроші вони шкодують, насамперед, ті, які привласнили.

"Свої активи вони цінують. Вони мають їх повністю втратити, причому на користь саме тих, хто постраждав від їхньої агресії, від цієї терористичної війни на користь нашої держави, наших людей", - наголосив Зеленський.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті