До Бахмуту замість "вагнерівців" заходять російські десантники – Череватий

До Бахмуту на заміну "вагнерівцям" заходять повітряно-десантні війська РФ та мотострілецькі підрозділи. Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

"Так, там відбуваються ротаційні заходи через насамперед великі втрати злочинного угруповання "Вагнер". Вони змушені це робити. Заходять підрозділи повітряно-десантних військ окупанта і мотострілецькі підрозділи. Ми знаємо їхні найменування, знаємо їхніх командирів і бойовий потенціал", – сказав він.

Також Череватий повідомив, що "всі ці підрозділи вже брали участь у війні та всі вони зазнавали значних втрат", тому вони були доукомплектовані нещодавно мобілізованими.

"Здебільшого це вже другий-третій склад їхнього особового складу", – сказав Череватий.

За його словами, на Бахмутському напрямку армія РФ не припиняє ураження позицій ЗСУ – "за цю добу різними видами озброєння ворог завдав 373 удари, шість авіанальотів на позиції українських захисників".

"Ми відповідали вогневим ураженням в ході якого було вбито 155 окупантів , 116 зазнали поранень", – повідомив Череватий.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що замість "вагнерівців" у передмістя Бахмуту заходить регулярна армія РФ. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті