До 10 років ув'язнення засуджено "монаха" з Київщини, який забезпечував окупантів житлом, їжею та "освячував" їхню техніку

Мешканця Київщини, який забезпечував окупантів житлом, їжею та "освячував" їх техніку, представляючись монахом, засуджено до 10 років ув'язнення. Про це повідомив Офіс генпрокурора України в Телеграм 12 квітня. 

"За публічного обвинувачення Києво-Святошинської окружної прокуратури громадянина визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 4, 6 ст. 111-1 КК України). Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також йому заборонено обіймати посади в державних органах та органах місцевого самоврядування строком на 10 років", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мешканець села Андріївка Макарівської ОТГ співпрацював із загарбниками під час окупації села. Він надав їм житло та забезпечував їжею. Повідомляв ворогу про місце проживання забезпечених громадян. Надалі їх будинки грабували військові країни-агресора. Крім того, засуджений представлявся монахом, здійснював освячення ворожої техніки та проводив обряди "хрещення" військових РФ.

"Російські військові, яким він допомагав, вщент розбили село Андріївку. Воно зазнало найбільших руйнувань під час військової агресії РФ серед населених пунктів Макарівської ОТГ. Знищено понад 60% інфраструктури села", - сказано також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що серед в'язнів колонії в Житомирській області викрито агента ФСБ: вийти на волю не встиг.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті