"ДНР" не росія: "мобіки" з Татарстану скаржаться, що "командування республіки" відправляє їх на штурм майже без зброї

Мобілізовані з Татарстану стверджують, що "командування ДНР" відправляє їх на штурм без озброєння та підготовки. Відповідне відео розмістив телеграм-канал "Обережно, новини".

За словами військових 1231 полку, командування передало їх у підпорядкування "армії ДНР", яке використовує їх як витратний матеріал. Нове керівництво відібрало у чоловіків всю техніку та речі першої необхідності, а нещодавно відправило їх на штурм — без підготовки, медикаментів та з чотирма магазинами. Там мобілізовані потрапили під удари артилерії, мінометів та кулеметний вогонь, при цьому командування не дало їм жодної підтримки.

“Там уже поклали два батальйони і їх звідти не дістати. Ми вже четверте поповнення, яке сюди приїхало, і ніхто звідти ще не повернувся — або 200-те, або 300-те. Ми бачили братські могили, що там лежать. Їх ніхто не забирає, вони лежать по півроку”, - кажуть чоловіки.

Родичі мобіків вже зверталися до різних органів, але там їм дають лише відписки: кажуть, що "ДНР - не Росія, а окремий підрозділ".

Самі військовослужбовці кажуть, що не відмовники і хочуть служити, але командири дають їм лише “злочинні накази”, яким де вони збираються підкорятися.

Нагадаємо, раніше глава Туви (РФ) Владислав Ховалиг попросив так званого "голову уряду ДНР" Віталія Хоценка розібратися, чому на окупованій території Донецької області місцеві силовики знущаються з мобілізованих тувинців

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті