Для захисту Києва застосували зенітні САУ Gepard – Наєв

Усі дрони, застосовані росіянами під час атаки на Київ, були виявлені та знищені силами протиповітряної оборони, які використали зенітні самохідні артилерійські установки Gepard. Про це повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил ЗСУ з посиланням на командувача КОС ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

"Наразі заїхав подякувати нашим хлопцям, які озброєні потужною установкою Gepard та виконують завдання з протиповітряної оборони в Північній операційній зоні", – повідомив Наєв.

Зазначається, до відбиття атаки залучалися як підрозділи зенітних ракетних військ і винищувальна авіація Протиповітряних cил ЗСУ, так і мобільні вогневі групи протиповітряної оборони інших складових Сил оборони України.

Наєв наголосив, що сьогодні силам та засобам протиповітряної оборони України немає рівних у всьому світі. Вони самостійно закривають небо над країною, а відсоток збитих ворожих цілей б'є рекорди.

Як повідомлялося, у ніч на 25 травня 2023 року ворог атакував Україну ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131. Загалом зафіксовано пуски 36 баражуючих боєприпасів з північного та південного напрямків. Імовірно, ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті