Для переселенців з Луганської області створюють ще сім місць компактного тимчасового проживання

Ще сім місць тимчасового проживання (МТП) для переселенців з Луганської області створюють у різних регіонах України. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства Луганської ОВА Віталій Сурай на апаратній нараді голови ОВА 22 травня, пише Луганська ОВА у facebook.  

"Для ВПО з Луганщини створено 15 місць тимчасового проживання, створюються ще сім", - сказано в повідомленні.

"Переселенці можуть бути розміщені у місцях тимчасового проживання або забезпечені житлом з фондів соціального призначення та фондів житла, призначеного для тимчасового проживання виключно уповноваженими органами приймаючих громад", - наголосив Сурай. 

Зазначається, що наразі громадами області створені 15 місць тимчасового проживання, в яких мешкають 818 людей, потенційно можуть розміститись 1573 ВПО з Луганщини. 

З метою вирішення житлових проблем для мешканців Луганської області місцевими військовими адміністраціями населених пунктів затверджено 24 місцеві програми забезпечення житлових прав ВПО та три районні програми. На період 2023-2025 років передбачено фінансування місцевих програм на загальну суму 1,063 млрд грн (в т. ч. місцевий бюджет 172 млн 7,8 тис. грн).

На виконання заходів місцевих програм місцевими військовими адміністраціями укладено Меморандуми із керівниками приймаючих громад на розміщення ВПО з Луганської області в об’єктах, розташованих на їх територіях.

Що стосується нових семи місць тимчасового проживання - на виконання місцевих програм забезпечення житлових прав ВПО здійснено наступні заходи.

Біловодською СВА у співпраці з міжнародною організацією HUMEDIKA (Німеччина) розпочато створення МТП у с. Мочулки Рівненській області, розрахованого на 20 осіб (орієнтовний строк введення в експлуатацію – 31 травня 2024 року).

Гірською МВА розпочато створення шелтеру у селі Нова дача Дніпропетровської області (орієнтовний строк введення в експлуатацію - кінець 2024 року).

Новоайдарською СВА створюється МТП у селі Ворочова Закарпатської області, розрахованого на сім осіб. Проводиться пошук потенційних донорів для облаштування МТП загальною площею 178 м. кв. в с. Зарічово Закарпаття для розміщення в ньому 20 ВПО з Луганської області.

Лисичанською МВА за кошти міського бюджету придбано нерухоме майно для облаштування місць тимчасового проживання ВПО у селі Войнівка Кіровоградська область. До кінця травня поточного року заплановано розміщення 39 ВПО (наразі розміщено 33 переселенці).

Сєвєродонецькою МВА планує реалізувати проєкт з будівництва кварталу модульного (або іншого) типу житла для ВПО на 800 осіб на Львівщині. Укладено меморандум між Добросинсько-Магерівською сільською радою, НУ "Львівська політехніка", БФ "Корона Князів Острозьких", Почесним Консульством Литви в Україні. Окрім того, планується реконструкція будівлі для тимчасового проживання 57 ВПО у Дніпрі (орієнтовний строк введення в експлуатацію - кінець 2024 року).

Сєвєродонецька МВА є також реципієнтом затвердженого нещодавно меморандуму про співпрацю з імплементації проєкту "Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на сході України" між Мінреінтеграції, МОМ, Львівською ОВА та Луганською ОВА. В межах проєкту планується створити орієнтовно 231 квартиру у Дрогобицькій та Кам’янка-Бузькій громадах Львівської області, де зможуть проживати орієнтовно 693 ВПО з Луганської області.

Рубіжанською МВА на підставі меморандуму про співпрацю між Луганською ОДА, Закарпатською ОДА та Товариством Червоного Хреста України розпочато створення МТП для розміщення 144 ВПО у селі Батрадь Закарпатської області.

Раніше повідомлялось, що Лисичанська громада пропонує житло для переселенців з Луганщини в Києві (контакт).

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті