Дітей ВПО з Новопсковської громади реєструють для грошової виплати в разі потреби медичної й психологічної допомоги (гугл-форма)

Дітей переселенців з Новопсковської селищної громади Луганської області можна зареєструвати для надання їм грошової виплати в розмірі 5 тисяч гривень, якщо вони потребують медичної й психологічної допомоги. Про це повідомила Новопсковська селищна військова адміністрація на своїй сторінці у Facebook 29 березня.

"Служба у справах дітей Новопсковської селищної ради сформує реєстр з відповідей і направить його до обласної Служби у справах дітей, – сказано в повідомленні. – Загальний обласний реєстр направлять на Луганське обласне відділення Міжнародної благодійної організації "Благодійний фонд "СОС Дитячі Містечка Україна".

Зазначається, що Луганське обласне відділення Міжнародної благодійної організації "Благодійний фонд "СОС Дитячі Містечка Україна" в рамках проєкту "Фонд гуманітарного фінансування" буде надавати одноразову грошову допомогу  на дитину із сімей ВПО до 18 років із зазначених нижче категорій:

- діти з інвалідністю, 

- діти, які мають хронічні захворювання,

- діти, які потребують термінового лікування, придбання окулярів,  ортопедичного взуття та перебувають на обліку у лікаря-педіатра.

Виплата здійснюватиметься відповідно до медичного висновку/заключення, призначення лікарів дитині/дітям, вона є одноразовою, в розмірі 5 тисяч гривень на дитину. Виплата проводитиметься на картковий рахунок матері або батька. 

"Шановні батьки з числа ВПО з Новопсковської громади, якщо у вашої дитини є потреба в медичній та психологічній допомозі, ви маєте на руках всі документи із зазначеного нижче переліку просимо заповнити цю форму до 10 квітня 2023 року включно", – йдеться в повідомленні. 

Уточнюється що на кожну дитину треба окремо заповнити гугл-форму за посиланням.

Перелік необхідних документів для отримання грошової допомоги від Благодійного фонду "СОС Дитячі Містечка Україна":

1. Копія паспорта заявника; якщо ID-паспорт – то додаток до ID (реєстрація),

2. Копія РНОКПП заявника;

3. Копія свідоцтва про народження дитини/дітей;

4. Рішення про створення ПС/ДБСТ, рішення органу опіки/піклування/суду на кожну дитину (за наявності);

5. Копія медичного висновку/заключення, призначення лікарів дитини/дітей;

6. Копія довідки ВПО заявника та дитини/дітей;

7. Реквізити рахунку заявника (номер IBAN, МФО, ІПН, назва банку, ПІБ);

8. Заява заявника;

9. Згода на збір та обробку персональних даних заявника;

10. Згода на збір та обробку персональних даних дитини/дітей.

Бланки та зразки заповнення трьох останніх документів батькам дасть Служба у справах дітей Новопсковської селищної ради на зазначений ними месенджер.

Раніше повідомлялось, що понад 430 переселенців з Луганської області отримали допомогу в хабі в Одесі за тиждень.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті