Детонація гранатомета на виставці у Чернігові: травмувалися четверо дітей та троє дорослих

Через детонацію гранатомета на вистаці у Чернігові травмувалися четверо дітей та троє дорослих. Одна дитина у важкому стані, - пише "Суспільне".

Стало відомо, що РПГ тримав і натискав на курок (внаслідок чого зброя і спрацювала) 10-річний хлопчик. Його оглушило, нині він з мамою та 12-річним братом у травмпункті, їх оглядають лікарі.

Ще одна дитина в реанімації.

Як повідомила речниця поліції області Наталія Слабеняк, цю справу буде розслідувати ДБР. Разом з тим, пресслужба Чернігівської міської ради повідомляє у своєму Телеграм-каналі, що міськрада не давала дозволу на проведення виставки боєприпасів.
Ситуацію також прокоментував начальник Чернігівської ОВА. З його слів, дворічний хлопчик у важкому стані.

"Троє дітей постраждали. Зокрема дворічний хлопчик перебуває в тяжкому стані. Усім надається вся необхідна кваліфікована медична допомога".

З його слів, наразі триває обстеження місця подій та з'ясування походження небезпечних експонатів. На місці працюють слідчі.

Окрім дітей, травмувалися й дорослі (троє людей). Вони звернулися за медичною допомогу до лікарів. Є поранення і контузії.

Пізніше стало відомо про стан четвертої травмованої дитини. "Це хлопчик семи років. В нього поранена рука. Йому зробили рентген, перелому немає. Хлопцеві зашили руку", - пише видання.

Як повідомлялося, у Чернігові в історичній частині міста, на Валу, 3 вересня біля 13:30 пролунав вибух. Виявилося, що біля художнього музею проходила виставка боєприпасів, один з яких - ручний протитанковий гранатомет - здетонував і став причиною травмувань дітей.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті