Десятки знищених одиниць техніки – британська розвідка оцінила втрати росіян під Вугледаром за супутниковим знімком

Російські окупанти під Вугледаром Донецької області зазнали серйозних втрат. Про це 26 лютого у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великобританії із опорою на супутникові знімки.

"Зображення показують концентрацію знищеної російської техніки на Вугледарському напрямку. Ця техніка, ймовірно, входила до складу 155-ї бригади морської піхоти", - повідомили у британському військовому відомстві.

Ця бригада вважається елітним військом у Росії. Однак, на відміну від повітряно-десантних військ, морпіхи не розгорнуті в Україні як єдине велике угруповання. При цьому саме морські піхотинці РФ виконували одні із найскладніших тактичних завдань.

Це призвело до серйозних втрат цих частин. Так, на опублікованому супутниковому знімку ідентифіковано десятки знищених одиниць російської бронетехніки. У результаті російське командування вирішило поповнити втрати елітних військ недосвідченими мобілізованими.

"Цей недолік досвіду майже напевно посилює схильність російських офіцерів до мікроменеджменту, що, своєю чергою, знижує оперативну гнучкість. Існує реальна ймовірність того, що підрозділи 155-ї бригади знову будуть кинуті в нові атаки у Вугледара", - додали в британській розвідці.

Нагадаємо, раніше у британській розвідці заявили, що рашисти готуються до спроби нового наступу на Вугледар.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті