Депутати з Петербурга закликали Держдуму звинуватити путіна у державній зраді

Депутати муніципальної ради "Смольнінське" у Петербурзі закликали депутатів Держдуми звинуватити президента РФ путіна в держзраді через військове вторгнення в Україну. Про це повідомляє сайт "Сєвєр.Реалії".

Як заявив один із авторів ініціативи Дмитро Палюга, так муніципальні депутати хочуть домогтися звільнення путіна з посади.

За словами Палюги, рішення надіслати запити думським депутатам підтримали більшість членів ради МО. При цьому конкретної кількості мундепів, які схвалили ініціативу, Палюга не назвав.

У тексті звернення зазначено, що оголошена путіним війна в Україні "завдає шкоди безпеці Росії та її громадян". "У зв'язку з цим просимо вас як депутата Державної думи виступити з пропозицією про висування звинувачення в держзраді проти президента РФ для звільнення його з посади", - йдеться у зверненні.

Скільки депутатів Думи було направлено звернення Палюга не уточнив.

У повідомленні нагадується, що у серпні депутат МО "Смольнінське" Микита Юферєв відправив лист путіну, в якому попросив припинити військові дії РФ в Україні. У відповідь йому повідомили, що "його пропозиція розглянута" і проводиться "спеціальна військова операція з демілітаризації та денацифікації".

Муніципальна рада "Смольнінське" – одна з небагатьох у Петербурзі, де "Єдина Росія" програла вибори за підсумками голосування у 2019 році. У листопаді 2020 року муніципальна рада опинилась у центрі скандалу, коли депутат зняв зі стіни портрет путіна та розірвав його.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті