Депутати з Петербурга закликали Держдуму звинуватити путіна у державній зраді

Депутати муніципальної ради "Смольнінське" у Петербурзі закликали депутатів Держдуми звинуватити президента РФ путіна в держзраді через військове вторгнення в Україну. Про це повідомляє сайт "Сєвєр.Реалії".

Як заявив один із авторів ініціативи Дмитро Палюга, так муніципальні депутати хочуть домогтися звільнення путіна з посади.

За словами Палюги, рішення надіслати запити думським депутатам підтримали більшість членів ради МО. При цьому конкретної кількості мундепів, які схвалили ініціативу, Палюга не назвав.

У тексті звернення зазначено, що оголошена путіним війна в Україні "завдає шкоди безпеці Росії та її громадян". "У зв'язку з цим просимо вас як депутата Державної думи виступити з пропозицією про висування звинувачення в держзраді проти президента РФ для звільнення його з посади", - йдеться у зверненні.

Скільки депутатів Думи було направлено звернення Палюга не уточнив.

У повідомленні нагадується, що у серпні депутат МО "Смольнінське" Микита Юферєв відправив лист путіну, в якому попросив припинити військові дії РФ в Україні. У відповідь йому повідомили, що "його пропозиція розглянута" і проводиться "спеціальна військова операція з демілітаризації та денацифікації".

Муніципальна рада "Смольнінське" – одна з небагатьох у Петербурзі, де "Єдина Росія" програла вибори за підсумками голосування у 2019 році. У листопаді 2020 року муніципальна рада опинилась у центрі скандалу, коли депутат зняв зі стіни портрет путіна та розірвав його.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті