Депутату "Слуги народу" Маріковському повідомили про підозру за недостовірне декларування криптовалюти

Депутату Верховної ради від партії "Слуга народу" Олександру Маріковському повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації. Про це повідомляє НАБУ в Телеграм 31 січня.

"НАБУ і САП повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік чинному народному депутату України. За даними слідства, у 2020 році народний обранець задекларував криптовалюту ринковою вартістю понад 24 млн грн, яка начебто належала йому ще з 2019 року. Разом з тим, НАБУ і САП з’ясували, що зазначений нардепом криптовалютний гаманець насправді ніколи йому не належав, а транзакції з придбання зазначеної у щорічній декларації криптовалюти здійснювались громадянами іншої держави, які не мають жодного відношення до суб’єкта декларування", - пише НАБУ.

Як уточнює "Дзеркало тижня", мова йде про народного депутата від партії "Слуга народу" Олександра Маріковського.

НАБУ зазначає, що успішному розслідуванню кримінального провадження сприяла ефективна співпраця з компетентними органами США в межах міжнародної правової допомоги. 

"Національне бюро принагідно висловлює вдячність посольству США та партнерам за навчання детективів передовим методикам крипторозслідувань, які сприяють викриттю подібних правопорушень", - пише відомство.

Раніше повідомлялось, що в Україні повернулося обов'язкове декларування для чиновників – Зеленський підписав указ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті