Деокупація захопленого півдня: депутат розповів, як просувається операція ЗСУ

Народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Федір Веніславський розповів, як просувається операція ЗСУ на півдні. Про що він повідомив в інтерв'ю Новини.LIVE, опубліковане 25 липня.

За його словами, захоплена частка півдня України захищена росіянами найменше.

"На сьогодні на території України у війні з боку росії бере участь 109-110 батальйонно-тактичних груп. З них 95 — ті, хто безпосередньо залучений до бойових дій. У людях це приблизно 100 тисяч. З них більшість у Донецькій та Луганській областях — близько 60 тисяч. Ще 25 тисяч — на Харківщині, до 15 тисяч — на півдні України. З військової точки зору південь захищений росіянами найменше", - сказав Веніславський.

"Однак вони будують там надійні системи укріплення. Це стаціонарні блокпости, щоб у нас були максимальні складнощі під час звільнення. Проте з точки зору географії саме на півдні у нас є шанси мати успіх якнайшвидше. Це залежить від реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та бронетехніки", - пояснив нардеп.

Він зазначив, що росіяни поки що мають перевагу в артилерії — на один наш снаряд з їхнього боку летить 10–20.

"З території рф йдуть ешелони військової техніки, по 10–20 танків, стільки ж броньованих машин, артилерії. У Білгородській області зараз зосереджено 1300 різних зразків озброєння", - розповів Веніславський.

Нардеп нагадав, що радянські склади розташовані по всій території і в кожному регіоні.

"Вони зараз знімають усю техніку зі зберігання, ремонтують її і відправляють на територію України. У них поки що нескінченний запас хоч і старого, але достатньо потужного радянського озброєння. Це великокаліберні системи ствольної артилерії", - зазначив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки.

Як повідомлялось, депутат Веніславський вважає, що російсько-українська війна навряд чи закінчиться цього року.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті