ДБР затримало на кордоні бізнесмена Мазепу. Прокурори наполягають на заставі у розмірі 700 мільйонів гривень

Державне бюро розслідувань (ДБР) підтвердило, що учора працівники ДБР спільно з ДСР Нацполіції під час спроби виїзду за кордон затримали бізнесмена – організатора схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Про це йдеться у повідомленні ДБР 19 січня.

"Затримання відбувалось на підставі статті 208 КПК України. Також в різних регіонах України затримані ще три учасники злочинної організації, у тому числі брат організатора", - йдеться у повідомленні.

Пізніше стало відомо, що мова йде про  засновника Concorde Capital Ігоря Мазепу.

У коментарі  "ЄП" у Офісі генерального прокурора пояснили, чому обвинувачення клопоче про 700 мільйонів гривень застави для засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи у справі про заволодіння земельними ділянками.

Зазначимо, що прокурори наполягають на заставі для Мазепи у розмірі 700 мільйонів гривень, сума збитків від незаконного заволодіння землею біля поблизу Київської ГЕС становить 7 мільйонів гривень.

У ОГП пояснили, що тримання під вартою з таким розміром застави для основного фігуранта провадження - Ігоря Мазепи - обумовлений наступними обставинами:

  • статус організатора;
  • затримання на митному пості, що свідчить про намір виїхати  за межі України та, ймовірно, ухилитись від явки до правоохоронних органів; 
  • майновий стан підозрюваного;
  • наявність інших підозрюваних, які на даний час перебувають в розшуку.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті