ДБР затримало на кордоні бізнесмена Мазепу. Прокурори наполягають на заставі у розмірі 700 мільйонів гривень

Державне бюро розслідувань (ДБР) підтвердило, що учора працівники ДБР спільно з ДСР Нацполіції під час спроби виїзду за кордон затримали бізнесмена – організатора схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Про це йдеться у повідомленні ДБР 19 січня.

"Затримання відбувалось на підставі статті 208 КПК України. Також в різних регіонах України затримані ще три учасники злочинної організації, у тому числі брат організатора", - йдеться у повідомленні.

Пізніше стало відомо, що мова йде про  засновника Concorde Capital Ігоря Мазепу.

У коментарі  "ЄП" у Офісі генерального прокурора пояснили, чому обвинувачення клопоче про 700 мільйонів гривень застави для засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи у справі про заволодіння земельними ділянками.

Зазначимо, що прокурори наполягають на заставі для Мазепи у розмірі 700 мільйонів гривень, сума збитків від незаконного заволодіння землею біля поблизу Київської ГЕС становить 7 мільйонів гривень.

У ОГП пояснили, що тримання під вартою з таким розміром застави для основного фігуранта провадження - Ігоря Мазепи - обумовлений наступними обставинами:

  • статус організатора;
  • затримання на митному пості, що свідчить про намір виїхати  за межі України та, ймовірно, ухилитись від явки до правоохоронних органів; 
  • майновий стан підозрюваного;
  • наявність інших підозрюваних, які на даний час перебувають в розшуку.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті