ДБР з початку війни відкрило понад 1300 справ про злочини проти нацбезпеки

Державне бюро розслідувань від початку повномасштабного вторгнення росії відкрило 1331 кримінальне провадження щодо злочинів проти основ національної безпеки.Про це повідомляє пресслужба ДБР.

“Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу з викриття злочинів проти основ національної безпеки. Основні зусилля бюро зосереджені на викритті та притягненні до відповідальності зрадників, колаборантів, диверсантів, розслідуванні воєнних злочинів рф, пошуку російського майна для передачі у власність держави, виявленні арсеналів російських боєприпасів та інші”, - йдеться в повідомленні.

Як уточнили у бюро, 1060 кримінальних проваджень порушені за фактом державної зради (ст. 111 Кримінального кодексу), 214 – колабораційної діяльності (ст. 111-1), 17 – щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2).

Повідомили про підозру 584 особам, 331 оголосили в розшук, 1359 - перевіряють на причетність до державної зради та колабораційної діяльності. До суду вже скерували 248 обвинувальних актів.

У ДБР зауважили, що найбільша кількість проваджень відкрита у Луганській, Запорізькій, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Серед останніх резонансних справ у відомстві нагадали про завершення розслідування стосовно колаборанта, який за зраду отримав "прокурорську посаду" у так званій “лнр”; скерування до суду справи зрадника, який напередодні звільнення Херсона відпустив ув’язнених із СІЗО; повідомлення про підозру спецпризначенцю-зраднику з Криму, який тренує росіян; затримання в Херсоні колаборанта, який налагоджував для ворога залізничне сполучення з Кримом.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті