ДБР повідомило про підозру 20 співробітникам ФСБ у справі Євромайдану

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру у так званій "справі Майдану" 20 співробітникам ФСБ РФ, у тому числі колишньому ад’ютанту путіна Золотову. Про це ДБР повідомило у Телеграм 16 жовтня. 

"Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру в пособництві у вчиненні державної зради керівникам СБУ часів Януковича, двадцяти співробітникам федеральної служби безпеки рф під час подій Революції Гідності", - йдеться у повідомленні. .

Як зазначають у ДБР, серед підозрюваних присутні:

▪️ генерал армії Віктор Золотов - колишній керівник служби безпеки президента РФ, заступник головнокомандувача внутрішніми військами (на даний час – директор федеральної служби військ нацгвардії РФ); 

▪️ генерал-полковник Олексій Сєдов начальник 2 служби (Служби захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом) ФСБ РФ;  

▪️ генерал-лейтенант Олексій Жало – заступник начальника 2 служби (Служби захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом) ФСБ РФ - начальник управління захисту конституційного устрою;

▪️ генерал-майор Сергій Єгоров – перший заступник начальника управління захисту конституційного устрою 2 служби ФСБ РФ;

▪️ генерал-майор Володимир Павлік – перший заступник начальника Департаменту оперативної інформації 5 Служби (оперативної інформації та міжнародних зв’язків) ФСБ РФ;

▪️ генерал-майор Андрій Яценко – колишній співробітник 2 служби (Служби захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом) фсб рф, зараз – заступник начальника управління ФСБ РФ в м. Москва.

▪️ Також підозри у держзраді повідомлено колишньому голові СБУ, його першому заступнику – керівнику Антитерористичного центру та начальнику Департаменту захисту національної державності Служби часів Януковича.

Встановлено, що експосадовці СБУ, за вказівкою російських кураторів, розпалювали національну, релігійну ворожнечу та ненависть серед громадян через їх ідеологічні переконання.

Спільним рішенням керівництва СБУ та ФСБ РФ, з 13 по 15 грудня 2013 року в Україні перебувала делегація з 20 співробітників російської спецслужби. Вони сприяли працівникам СБУ у підготовці відеоматеріалів та публікацій для створення негативного образу учасників "Євромайдану" та представників опозиційних сил.

За завданням керівництва СБУ було підготовлено 257 відеоматеріалів провокативного змісту і спеціально створено ютуб-канал для їх поширення. Про розміщення цих відеофайлів співробітники СБУ прозвітували перед ФСБ РФ, надіславши їм посилання на опубліковані відеозаписи.

Вже після залишення делегацією ФСБ РФ України тодішнє керівництво СБУ «заднім числом» підписало документи нібито про їх запрошення як представників спецслужб у межах Комісії з інформаційної безпеки при Раді керівників органів безпеки і спецслужб СНД.

Таким чином, слідством встановлено й доведено вплив спецслужб рф на колишнє керівництво СБУ з метою проведення підривної діяльності проти України.

У ДБР також зазначили, що процесуальне керівництво здійснюється Офісом Генпрокурора.

Як повідомлялося, до суду скеровано обвинувальний акт проти генерала РФ, який наказував обстрілювати міста Луганщини.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті