"Далі сил йти нема". Гіркін обурюється, що в РФ "взяття" Бахмута подають як "епохальну битву"

Відставний полковник ФСБ, колишній командир сепаратистів "ДНР", терорист Ігор Стрєлков (Гіркін) вважає "перемогу під Бахмутом" з самого початку непотрібною та "пірровою". Про це він написав у соцмережі.

"Починаючи з кінця квітня минулого року - всі наступальні операції ЗС РФ проводили ТІЛЬКИ на Донбасі. Навіть зайнявши частину Харківської області по лінії Сіверського Дінця - наступати на захід від нього не збиралися - виключно гнали на південь - на найсильніше укріплену Слов'янсько-краматорську агломерацію. З відповідним результатом", - написав він.

"Тобто, починаючи наступ на Донбасі пізно восени минулого року, наші "військові стратеги" знову намагалися вирішити для політичного керівництва те завдання, яке наші старі кретини "намалювали" у своїй голові: "Повністю звільнити Донбас і приступити до торгу з київськими та дорогими західними партнерами, щоб нав'язати їм "статус-кво": Крим, Донбас та Коридор до Криму - за нами, на більше не претендуємо", - додав Стрєлков-Гіркін.

За його словами, завдання це за сім місяців кровопролитних боїв (на багатьох ділянках - під Авдіївкою та Мар'їнкою, наприклад, практично безперервних) не вирішено навіть малою мірою.

"І те, що "Вагнеру", що постачався та поповнювався до середини зими ц.р. "по розряду люкс" - все-таки (ціною майже повної втрати власної піхоти) в ході багатомісячної м'ясорубки вдалося-таки "віджати" два містечка - Соледар і Бахмут - це єдина тактична перемога. А у зв'язку з повним провалом стратегічного завдання - взяття Бахмута і подають як "вінець полководницького мистецтва" і "епохальну битву всесвітньо-історичного значення", - вважає терорист.

Він також зазначає стратегічну невдачу російських військ, бо "противник не витіснений з Донбасу за всіма основними напрямками, по більшості напрямків - не зрушений з місця взагалі".

"Під час наступу ЗС РФ витратили багато навченої живої сили, вичерпали майже до дна запаси озброєння, спорядження та боєприпасів, необхідні для подальших наступальних операцій. Тому "дотиску" Бахмута приділялася підвищена увага всі останні 2 місяці - треба було досягти хоч якогось результату "для пропаганди", щоб потім "перевести дух"... Ось, на кшталт, перемогли... І вчора зупинилися відразу на околиці Бахмута, ледве до неї доповзли - далі сил іти нема", - написав він.

Далі, за словами Гіркіна, слід чекати "хід у відповідь" від противника - схожий на той, який був зроблений у вересні, відразу після того, як "наші доблесні генерали за місяць "домучили" крихітне смт Піски на околиці Донецька".

"Чому я думаю, що ворог атакує незабаром? - Так саме тому, що зараз у нього найкращі шанси досягти успіху. - Найкращі ударні частини ЗС РФ - виснажені багатомісячними боями. Запас боєприпасів - мінімальний. Якщо, наприклад, ворог вибере для атаки Донецький фронт (наприклад - на Маріупольському напрямку) - то його зустрінуть сильно пошарпані і "проріджені" перекидками резервів до Бахмута частини та підрозділи. А якщо він зважиться наступати на Запорізькому фронті - то може не турбуватися за стабільність своєї оборони на Слов'янсько-Краматорському напрямі та під Авдіївкою", - зазначив він.

Стрєлков-Гіркін вважає "перемогу під Бахмутом" з самого початку непотрібною та "пірровою".

"Вона не коштувала витрачених на неї сил та коштів навіть приблизно", - резюмує він.

Як повідомлялося раніше, терорист Стрєлков заявив, що на Росію чекає поразка у війні і "новий 1917-й рік".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті