"Далеко від батьків і дому": росіяни вивозять старшокласників із Рубіжного та Лисичанська до Татарстану під виглядом "підготовки до складання державного іспиту"

Старшокласників з окупованих Рубіжного та Лисичанська Луганської області росіяни вивозять без батьків до Татарстану під виглядом "підготовки до складання єдиного державного іспиту". Про це повідомили окупаційні ЗМІ 29 січня.

Окупанти заявляють, що "одинадцятикласники з Лисичанська та Рубіжного завершать середню освіту в Єлабузі". "За підтримки Уряду Татарстану, Міністерства освіти республіки та особисто віцепрем'єра Євгена Варакіна, 50 майбутніх випускників шкіл зможуть закінчити навчання і підготуватися до складання Єдиного державного іспиту в місті Єлабуга", - пишуть ЗМІ.

Зазначається, що до Татарстану вирушать 45 дітей із Рубіжного та 5 із Лисичанська.

"Підлітки будуть забезпечені всіма необхідними умовами - комфортним житлом, харчуванням та одягом. Спеціально для них розроблено програму, що дає змогу адаптуватися до нових умов життя далеко від батьків і дому", - обіцяють окупанти.

Вони пишуть, що дітей з окупованих міст і торік було вивезено до Татарстану, де їх зрештою і залишили.

Раніше "ОстроВ" писав про викрадення дітей з окупованої Луганщини: злочин росіян, який практично неможливо задокументувати.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті