Чотири кримінальні авторитети росії, випущені із зон, ліквідовані під Бахмутом (ФОТО)

Під Бахмутом ліквідовано вже чотири російські кримінальні авторитети, що були випущені із зон. Лідерів ОЗУ ховають як героїв на Алеях Слави, а їхніх спільників, які вижили, можуть делегувати до Держдуми, - повідомляє телеграм-канал "Можемо пояснити".

Так, в січні прийшла похоронка на лідера пензенської ОЗУ «Олімпія» Сергія Максименка на прізвисько "Макс". Він прославився в Пензі тим, що під його керівництвом бандити стежили за місцевими поліцейськими і вчинили замах на одного з них. У 2014 році Максименко пішов на співпрацю зі слідством та отримав 25 років колонії.

На початку року стало відомо і про ліквідацію у складі ПВК Вагнера лідера саратівських кілерів Андрія Бережних, якого у 2012 році теж посадили на 25 років. Він користувався гранатометом ще у мирному житті — з нього він розстріляв офіс місцевого телеканалу, що лягло в основу звинувачення.

За версією каналу "ВЧК-ОГПУ" російському криміналітету дозволив вступати до ПВК Вагнера злодій у законі Шакро Молодий (Захар Калашов). Така співпраця з владою не вважається порушенням «понять».


Восени знищено ще як мінімум два «авторитети». У вересні в Татарстані на Алеї слави поховали колишнього лідера місцевої ОЗУ Ігоря Куска, ліквідованого під Бахмутом. У Нижньокамську "кусківські" бандити запам'яталися вбивством двох директорів будівельної фірми "Татсантехмонтаж".


Ще один російський кримінальний аторитет Олег "Колобок" Дзарахохов був кілером в осетинській банді "Джако". У 2016 році він отримав термін 19 років, а в листопаді 2022 року загинув під Бахмутом. Російський воєнкор Ярем приписав Дзарахохову подвиги в боях за село Озарянівка. У Північній Осетії банда Джако скоїла щонайменше шість вбивств, зокрема прокурора.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті