Чернігівський драмтеатр, який постраждав внаслідок російського ракетного удару, покаже оперу-містерію “Сліпий” на головній сцені

Чернігівський драмтеатр, який постраждав внаслідок російського ракетного удару 19 серпня 2023 року,  відкриває головну залу для глядачів. Про це повідомляє "Новий Чернігів".

Оперу-містерію “Сліпий” за творами Тараса Шевченка актори зіграють на сцені вже у суботу, 3-го лютого. Однак у перший день чернігівці зможуть розташуватися лише у партері та бенуарі першого поверху. 

Головна адміністраторка драмтеатру Ольга Барашкіна зазначила: за висновками ДСНС перебування у залі є безпечним:  "Ці зони, які залишилися небезпечні, вони відділені повністю, туди закрито прохід, туди повністю ніхто не може з глядачів потрапити, тобто, перебування в залі і тут, на поверхах, є безпечним".

Аби пришвидшити підготовку до відкриття, адміністрація театру запросила волонтерів чернігівського осередку громадської організації “Будуємо Україну Разом”. До речі, “бурчики” одними з перших відгукнулися і прийшли розбирати наслідки ворожого обстрілу.

Залізну завісу, яка наразі розділяє головну сцену, найближчим часом приберуть, тож зала буде повністю готова до експлуатації. Наразі ж стелю затягли, зробили підвісною, освітлення теж сучасне – світлодіодне. Капітальний ремонт – в планах, також реставрують і тритонну люстру, яка дивом вціліла під час ракетного удару.

Як повідомлялося, вранці 19-го серпня 2023 року російські війська спрямували ракету на будівлю Чернігівського драмтеатру. У момент удару в приміщенні проходила раніше анонсована виставка дронів «Люті пташки». Першу ж виставу після терористичного акту, хоча й без глядачів, зіграли вже у вересні  на “Білій сцені”.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті