Через російський обстріл у Харкові достроково завершать опалювальний сезон

У Харковв через російський обстріл опалювальний сезон завершать достроково - 26 березня. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов у відеозверненні, яке розмістив у своєму Телеграм-канаі 25 березня. 

"Відключати теплопостачання почнуть з завтрашнього дня. Температура повітря на вулиці сприятлива", - сказав Терехов. 

Він зазначив, що минулої пʼятниці ворог фактично знищив основні енергетичні об'єкти, за рахунок яких живилося місто. 

"Всі ці дні комунальні служби спільно з енергетиками продовжують усувати наслідки тієї атаки, аби відновити надання комунальних послуг у житлових будинках. І хоча частково їм уже вдалося це зробити, дефіцит електроенергії все ще відчутний. Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону", - сказав міський голова Харкова. 

За його словами, тільки це дозволить забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду в будинки харківʼян. 

Щодо транспорту Терехов повідомив, що 25 березня "вдалося практично неможливе" - запустити рух поїздів на всіх станціях метрополітену з інтервалом у 20 хвилин. 

"Разом з тим потужностей для наземного електротранспорту ще не вистачає. Замість трамваїв і тролейбусів пасажирів за схемою блекауту продовжують перевозити безоплатні муніципальні автобуси", - зазначив Терехов. 

Раніше повідомлялось, що на Харківщині - найскладніша ситуація після російського удару 22 березня.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті