"Найскладніша ситуація - на Харківщині". В Офісі Президента повідомили про ситуацію в областях після російського удару 22 березня

В Україні продовжується робота з нормалізації ситуації в областях після масштабного російського удару 22 березня. Про це у Телеграм повідомив заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

"Найскладніша ситуація залишається на Харківщині. Вже зараз електрику повернули для половини споживачів. В місті Харків діють погодинні графіки відключень, міський водогін працює на генераторах, але вода в людей є. Розгорнуті модульні котельні забезпечують теплом 40 тисяч мешканців. Зараз вирішується питання як заживити каналізацію", - повідомив Кулеба. 

За його словами, на Одещині світло дали більшій частині людей. Проте щоб стабілізувати мережу подекуди вводяться графіки погодинних відключень. Зараз тимчасово знеструмлено 10 тисяч абонентів.  

"У Дніпрі та області вже всі зі світлом. Людям подали воду, зараз запускається тепло для мешканців Павлограду та Тернівки. В Сумській області досі залишаються повністю знеструмлені прифронтові Краснопільська та Глухівська громади. Там, де людям повернули світло, скасували графік аварійних відключень. У місті Ладижин на Вінниччині відновили подачу води, зараз вирішуються питання з теплозабезпеченням", - зазначив Кулеба.

Він також повідомив, що у Хмельницькій області знеструмлено близько двох тисяч споживачі. Тепло- та водопостачання відновлено у повному обсязі.

"Триває ліквідація наслідків у Запоріжжі та на Хмельниччині після атаки по цивільним будинкам. На місцях працюють представники влади, ведуть роботи комісії, які фіксують пошкодження. Людям буде надана уся компенсація за зруйноване майно", - зазначив Кулеба.

"Всі служби продовжують працювати цілодобово. Дякуємо нашим рятувальникам, енергетикам, ремонтним бригадам за відданість своїм громадам. Постійно на звʼязку з Президентом України та Керівником Офісу Президента. Робота триває безперервно", - запевнив він.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті