Через перевагу в повітрі росія може агресивніше наступати вздовж лінії фронту - ISW

Затримка допомоги Заходу може призвести до значних обмежень для української ППО, що може дозволити російським силам повторити підтримку з повітря, яка сприяла наступу росії в Авдіївці в масштабі України. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В огляді йдеться про те, що українським силам необхідна велика кількість систем ППО, які можуть ефективно вражати російські штурмовики Су-34 і Су-35, що запускають крилаті бомби, щоб зупинити ці удари.

Водночас українські офіційні особи наголосили, що Україна стикається з "критичною нестачею" ракет ППО, а газета "Нью-Йорк Таймс" повідомила 9 лютого, що, за оцінками американських чиновників, запаси українських ракет ППО закінчаться в березні 2024 року без подальшого поповнення коштом західної безпекової допомоги, сказано в огляді.

За висновками ISW, обмежені за ефективністю системи ППО, запаси зенітно-ракетних комплексів, що скорочуються, і тривалі російські ракетні та безпілотні удари по тилових населених пунктах, ймовірно, змусять Україну зробити важкий вибір щодо того, які райони лінії фронту будуть прикриті ППО.

Повторювана тимчасова локалізована і обмежена перевага росії в повітрі, ймовірно, дозволить військам РФ більш агресивно здійснювати оперативний наступ уздовж лінії фронту, а також проводити великомасштабні авіаційні операції і бомбити українські міста за лінією фронту з руйнівним ефектом.

Як повідомлялося, українські захисники вранці 18 лютого "приземлили" ще один російський Су-34. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті