Колишнього генерал-майора СБУ з Донеччини засуджено до 5 років ув’язнення за заклики до захоплення державної влади

Ексгенерал-майор СБУ, який публічно закликав до захоплення державної влади, засуджено до 5 років ув’язнення. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 22 вересня.

"За публічного обвинувачення прокурорів Офісу генерального прокурора колишнього генерал-майора СБУ визнано винним у розповсюдженні з використанням засобів масової інформації матеріалів із закликами до насильницької зміни, повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 109 КК України)", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Уточнюється, що ексспівробітник Служби безпеки України перейшов на сторону незаконно створеної окупаційної влади "ДНР".

"У листопаді 2015 року засуджений, перебуваючи на тимчасово окупованій території м. Донецьк, діючи на виконання попередніх домовленостей з представниками так званого "МГБ ДНР", взяв участь у зйомці відеоролику на фоні їхньої символіки", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що він особисто закликав до припинення існування чинної влади в Україні, а також боротьби проти неї із застосуванням всіх можливостей.

Підкреслюється, що в той же день цей відеоролик було розповсюджено в мережі Інтернет.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Головного слідчого управління СБУ", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що на Луганщині викрито зрадників, які допомагають рашистам ідентифікувати полонених українців.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті