Колишній "ДНРівець" із Краматорська під виглядом співробітника СБУ привласнив волонтерське авто

На шахрайстві з волонтерською допомогою викрито мешканця Краматорська, який раніше перебував у складі незаконних збройних формувань "ДНР". Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора 30 листопада.

"За процесуального керівництва прокурорів Донецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил повідомлено про підозру мешканцю Краматорська за фактами шахрайства, самовільного присвоєння владних повноважень та використання підроблених документів (ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 353 та ч. 4 ст. 358 КК України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що у 2022 році в місті Краматорську підозрюваний, представившись співробітником Служби безпеки України, ввів в оману знайомих волонтерів. Він повідомив про необхідність отримання автівки у вигляді гуманітарної допомоги та її подальшої передачі Головному управлінню СБУ в Донецькій та Луганській областях. Заволодівши ввезеним із-за кордону транспортним засобом "Nissan Pathfinder Sport DCI" вартістю понад 287 тис грн, розпорядився ним на власний розсуд.

Підкреслюється, що для цього він надав волонтерам фіктивні запит про дозвіл на ввезення гумдопомоги та акт приймання-передачі транспортного засобу з підробленими підписами уповноважених посадовців та гербовою печаткою Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Зазначається, що раніше чоловік перебував у складі незаконних збройних формувань "ДНР", за що вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Раніше повідомлялось, що правоохоронці затримали киянина, який продавав неякісні бронежилети.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті