Буряти та чеченці не є найжорстокішими окупантами - у МЗС РФ образилися на Папу Римського - у МЗС РФ образилися на Папу Римського

У МЗС РФ не згодні з Папою Римським, який назвав чеченців та бурятів найжорстокішими окупантами в Україні.

Понтифік в інтерв'ю Ameriсa The Jesuit Reviev сказав, що коли він говорить про Україну, то говорить про жорстокість Росії, яка вчинила агресію. "У мене є багато інформації про жорстокість військ, які вводяться. Як правило, найжорстокіші, можливо, є ті, хто з Росії, але не російської національності, такі як чеченці, буряти і так далі", - сказав він.

Коментуючи ці слова, прес-секретар Світу РФ Марія Захарова назвала їх "збоченням".

"Згадайте, у дев'яності роки - на початку двохтисячних нам же говорили рівно протилежне, що це росіяни, слов'яни мучать народи Кавказу, а тепер нам кажуть, що це народи Кавказу мучать росіян", - традиційно відмовила вона українцям у праві бути не "росіянами" ", а самостійним народом.

Як повідомлялося раніше, не лише представники Бурятії та Чечні відзначились в Україні безприкладною жорстокістю. ГПУ, зокрема, звинуватила у масових вбивствах мирних жителів у Бучі окупантів із 76-ї Псковської гвардійської десантно-штурмової дивізії.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті