Бундесвер шукає резервістів, які готуватимуть українських військових на БМП Marder

Збройні сили Німеччини шукають резервістів, котрі допоможуть тренувати українських військовослужбовців. Про це 30 січня повідомляє Spiegel із посиланням на запит оперативного командування до резервістів.

"Федеральна земля Бранденбург опублікувала запит оперативного командування до об'єднання резервістів. Відповідно до запиту, шукають резервістів, які "володіють українською або російською мовами", - повідомили журналісти.

Загалом у Бундесвері шукають близько 50 резервістів, які допоможуть тренувати українських військовослужбовців. Крім того, оперативне командування шукає, зокрема, резервістів, які служили чи служать на бойовій машині піхоти Marder.

Нагадаємо, раніше до Міноборони Німеччини заявили, що "Леопарди" приїдуть до України, але "спочатку треба навчитися".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті