Бундестаг з другої спроби таки проголосував за надання Україні ракет Taurus

Німецький парламент нарешті схвалив надання Україні далекобійних ракет Taurus. Відповідну резолюцію подала на голосування парламентська коаліція, повідомляє "Громадське" з посиланням на текст документа 22 лютого.  

Як повідомляється, німецькі парламентарі рекомендували надати «необхідні далекобійні системи озброєння та боєприпаси», щоб завдавати ударів по стратегічних об'єктах у далекому тилу росіян.

Крім того, там схвалили подальше посилення українських сухопутних військ бойовими броньованими системами та захищеними машинами.

За словами народного депутата Чернєва, формулювання про "зброю далекої дії» у тексті законопроєкту — це «езопова політична мова". Оскільки інших далекобійних ракет у Німеччини немає, то йдеться саме про Taurus.

Тепер цей законопроєкт має підписати німецький канцлер Олаф Шольц.

Як зазначається, цей документ подала парламентська коаліція. 

Нагадаємо, раніше сьогодні вже було голосування за законопроєкт про надання Україні Taurus, утім тоді його подавала опозиція. Зрештою, голосування за той законопроєкт провалилося: за постачання ракет проголосували лише 182 депутати, водночас проти виступили 480. Ще п'ятеро німецьких законодавців тоді утрималися.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті