Були закатовані до смерті. В ООН встановили факти тортур українців росіянами в окупації

Російські методи тортур на окупованій нею частині території України були настільки жорстокими, що деякі з її жертв були закатовані до смерті. Про це заявив голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Месе, з посиланням на Reuters пише РБК-Україна.

Він повідомив Раді ООН з прав людини в Женеві, що його команда зібрала додаткові докази, які вказують на те, що застосування тортур російськими збройними силами в районах, які перебувають під їхнім контролем, було широко розповсюдженим і систематичним.

"У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що призвели до смерті жертви", - сказав Месе.Які місця в Україні відвідувала комісія ООН

Комісія Месе відвідала частини України, раніше утримувані російськими військами. Йдеться про деокуповані території Херсонської та Запорізької областей.

Видання пише, що було встановлено, що тортури застосовували здебільшого в "центрах тримання під вартою", які перебувають у віданні окупаційної російської влади.

Раніше ця комісія заявляла, що порушення, вчинені російськими військами в Україні, зокрема застосування тортур, можуть являти собою злочини проти людяності.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті