Буданов: "Ми підходимо до знакової битви для новітньої історії України"

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив, що темпи постачання західної зброї не змушують його переглянути свої попередні прогнози щодо прийдешнього контрнаступу ЗСУ. Про це глава ГУР сказав в інтерв'ю "РБК.Україна".

"Подобається це чи не подобається, але ми підходимо до знакової битви для новітньої історії України. Це факт, усі це розуміють. Коли вона почнеться, це таємниця. Але всі розуміють, що ми до цього наближаємося", - сказав Буданов, додавши, що стосовно обсягів і темпів постачання військової допомоги хотілося б інтенсифікувати і збільшити ці обсяги, але "будемо виходити з того, що маємо".

Він також визнав, що існує ймовірність того, що якщо Україна не доб'ється належного успіху, наші партнери можуть примушувати нас до перемовин, проте "доля України - в руках України, хто б нас до чогось спонукав, не спонукав - вирішувати нам".

Буданов також зауважив, що надмірна увага та інтерес до того, коли почнеться контрнаступ, трохи заважає самій підготовці наступальної операції.

"Навіть не заважає, а якоюсь мірою ускладнює, скажімо так. Але ж це має і зворотний бік. Як накручують наше суспільство - ось скоро підемо в атаку, всіх звільнимо, все звільнимо, знищимо ворогів і так далі, так само це впливає і на противника. Їхня маса теж усе це дивиться. Ви ж подивіться, що в них у цих дурних пабліках робиться - у них страх, вони бояться. Тобто тут є як плюси, так і мінуси", - вважає глава ГУР.

Він також знову звернувся до порівняльної футбольної аналогії і сказав, що сьогодні щодо контрнаступу Україна перебуває "на 72-75 хвилині матчу".

"Давайте так: поки не відбудуться всі події на полі бою, це буде 72-75 хвилина", - сказав Буданов, і на уточнююче запитання журналістки підтвердив, що має на увазі, що сьогодні йде 72-75 хвилина. А з приводу того, чи очікує на нас ще овертайми та серія пенальті, відповів: "Це тільки бог може знати".

Як повідомлялося, The Guardian розмістило публікацію, в якій ідеться про те, що, незважаючи на майбутній успішний контрнаступ ЗСУ, російські війська можуть зберегти за собою значні позиції на східному напрямку й у Криму, а союзники змушуватимуть Україну до "перемир'я" з Росією та заморожування бойових дій.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті