Британський прем'єр заявив, що війна в Україні входить у критичну фазу

Війна росії проти України входить у критичну стадію, тому Британія підтримуватиме Київ стільки, скільки буде потрібно. Про це заявив прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, виступаючи перед парламентом після саміту G7, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Він заявив, що вітає посилення обмежень на експорт, який допомагає "російській військовій машині".

"Російські військові зазнають невдачі на полі бою, їхня економіка зазнає невдачі вдома, поки ми посилюємо задушливі санкції", - заявив він.

Британський прем'єр також сказав, що Захід стоїть за Україну і що "свобода повинна перемогти".

"Путін повинен знати, що ми нікуди не підемо", - заявив Сунак.

Прем'єр-міністр також підтвердив підтримку України з боку Великої Британії.

"Образ лідерів "Великої сімки", що стоять пліч-о-пліч із президентом Зеленським у Хіросімі, став потужним сигналом для всього світу: ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно", - підкреслив Сунак.

Як повідомлялося, Велика Британія відправить в Україну сотні ударних безпілотників із дальністю дії понад 200 км. 

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті