Британія прискорить виробництво бойової лазерної системи для України

Велика Британія хоче прискорити введення в експлуатацію лазерної зброї дальньої дії DragonFire, щоб передати її Україні. Про це заявив глава британського Міноборони Грант Шеппс, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

За словами міністра, комплекс планують розгорнути у 2027 році, але оборонне відомство спробує прискорити цей процес.

"Я вирішив прискорити виробництво лазерної системи DragonFire, тому що, з огляду на два великі конфлікти, один морський (атаки хуситів у Червоному морі - ред.) та один у Європі (війна в Україні - ред.), це може мати величезні наслідки, якщо з'явиться зброя, здатна, зокрема, знищувати дрони", - наводить Independent слова міністра.

Глава відомства зазначив, що "не потрібно багато уяви, щоб зрозуміти, як ця (зброя - ред.) може бути корисною, наприклад, в Україні". Шеппс також вважає, що DragonFire "не повинен бути на 100% ідеальним", щоб українці отримали його.

Систему DragonFire, що знищує цілі за допомогою лазерного променя і здатна наносити радіочастотні удари, випробують британські військові наступного місяця в рамках підготовки до оперативного розгортання. Велика Британія зараз активно працює над цим проєктом і надалі планує використовувати DragonFire не тільки в Україні, а й у Червоному морі для протидії хуситам, які здійснюють напади на кораблі.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті